Belangrijkste voordelen nieuw lesmateriaal keuzevakken

woensdag 10 feb. 2021
Belangrijkste voordelen nieuw lesmateriaal keuzevakken

In navolging van de profieldelen ontwikkelen we voor schooljaar 2021-2022 nieuw lesmateriaal voor twee populaire keuzevakken Houden van dieren en Voeding, hoe maak je het?. Wat zijn de belangrijkste voordelen van het nieuwe lesmateriaal? Wij zetten het voor u op een rij.

1. Praktijk en plezier centraal

Praktijk en plezier staan in het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken centraal. Aan de hand van realistische en aansprekende praktijkopdrachten met aandacht voor innovaties in de sector verwerven uw leerlingen de benodigde beroepsvaardigheden, algemene vaardigheden en de benodigde theorie. Er is niet alleen meer tijd voor de praktijk, uw leerling leert door te doen en maakt makkelijk de transfer van theorie naar de praktijk.

2. Gemak en zekerheid

Het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken biedt u als docent gemak en zekerheid. Vanzelfsprekend dekt het nieuwe lesmateriaal alle eindtermen geheel af. Daarnaast wordt de samenhang met de profielmodule slim in beeld gebracht door de eventuele overlap zichtbaar te maken. Hierdoor doet u nooit onbedoeld dingen dubbel. Net als de profieldelen heeft het nieuwe lesmateriaal een vaste omvang en structuur. Elk vak bestaat uit meerdere thema’s en heeft een vast aantal lessen. Zo weet u als docent precies waar u aan toe bent. Het nieuwe lesmateriaal is uitsluitend digitaal beschikbaar. Het kent een zelfde online omgeving als de profieldelen, met dezelfde opbouw en functionaliteiten.

 3. Aandacht voor laatste trends & ontwikkelingen

In het nieuwe lesmateriaal van de keuzevakken is er volop aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen in de beroepspraktijk. Hierdoor is het lesmateriaal actueel en sluit het aan bij de belevingswereld van uw leerlingen. De praktijkopdrachten zijn uniek en aansprekend; met nieuwe inhouden, andere contexten, nieuwe werkvormen. Zo gaan uw leerlingen bijvoorbeeld aan de slag met een zogenaamde Escaperoom.

4. Solide basis voor examen en vervolgopleiding

Het nieuwe lesmateriaal biedt een solide basis voor het examen en de vervolgopleiding van uw leerlingen. Essentiële onderwerpen die vrijwel altijd voorkomen in het CSPE worden nog eens extra geoefend (mits deze onderdeel zijn van keuzevak). Hierdoor zijn uw leerlingen nog beter op het CSPE voorbereid. Daarnaast zijn onze methoden voor de onderbouw en de bovenbouw nauw op elkaar afgestemd en bieden ze een doorlopende leerlijn van de onderbouw, naar de bovenbouw en naar het mbo.


Bekijk nu het nieuwe lesmateriaal!

Bent u benieuwd hoe het nieuwe lesmateriaal van de keuzevakken Houden van dieren en Voeding, hoe maak je het? eruitziet? Vraag direct een gratis proeflicentie aan! Met een proeflicentie heeft u 4 weken toegang tot de het lesmateriaal van de keuzevakken. Heeft u nog vragen of wilt u weten hoe u ons lesmateriaal in uw lessen kunt inzetten? Neem dan contact op met onze collega Joris Derksen (j.derksen@ontwikkelcentrum.nl / 0318-642992). Hij spreekt u graag via een online afspraak of – veilig – op uw school.