Bollenacademie lanceert video’s voor basisscholen

donderdag 26 okt. 2017
Bollenacademie lanceert video’s voor basisscholen

Hoe groeien en bloeien bloembollen eigenlijk? En hoe worden nieuwe tulpen gemaakt? Deze vragen komen onder andere aan bod in de nieuwe videoserie ‘Hoe zit dat eigenlijk?’ die de Bollenacademie op 24 oktober jl. heeft gelanceerd op basisschool De Regenboog in Voorhout. Met de video’s wil de Bollenacademie leerlingen van basisscholen op een leuke manier kennis laten maken met alle facetten van bloembollen.

De video’s zijn gemaakt door een journalist van het tv-programma Het Klokhuis zodat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen tussen 8-12 jaar. Alle afleveringen van ‘Hoe zit dat eigenlijk?’ zijn te vinden op het YouTube kanaal van de KAVB, de ketenorganisatie voor de bloembollensector.

De video’s ‘Hoe zit dat eigenlijk?’ zijn onderdeel van het project Studiebol van de Bollenacademie. In dit project ontwikkelt de Bollenacademie actueel lesmateriaal voor leerlingen, studenten en werkenden. Naast de video’s voor basisscholen bestaat het lesmateriaal uit teelthandleidingen en themaboeken die onder andere in samenwerking met ons worden ontwikkeld. Inmiddels zijn er vier teelthandleidingen over de broei en de teelt van zowel tulpen als lelies verschenen. De teelthandleidingen zijn in onze webshop te bestellen.