Bollenacademie presenteert tweede uitgave over tulpenteelt

donderdag 13 apr. 2017
Bollenacademie presenteert tweede uitgave over tulpenteelt

Op 12 april 2017 is het eerste exemplaar van de uitgave ‘De teelt van tulpen’ overhandigd aan Carla Teune, oud-hortulana van de Hortus botanicus Leiden. Stichting Bollenacademie heeft deze uitgave ontwikkeld samen met ondernemers, docenten, teeltadviseurs uit de sector en het Ontwikkelcentrum. Dit boek is de tweede uitgave in de serie boeken over bolgewassen en de bloembollensector en is bedoeld voor ondernemers en werknemers uit de tulpensector alsmede voor groendocenten, studenten en andere geïnteresseerden.

In ‘De teelt van tulpen’ komt de complete cyclus van de tulpenteelt aan bod. Van voorbereidende werkzaamheden en het planten tot het drogen en bewaren na de oogst. Het boek gaat ook uitgebreid in op bodembeheer en duurzame teelttechnieken. Het boek wordt afgesloten met de economische aspecten van de tulpenteelt.

Het behoud van kennis van de tulpenteelt staat onder druk. Stichting Bollenacademie is daarom gestart met project Studiebol om boeken, digitale modules en ander lesmateriaal te ontwikkelen.

Benieuwd naar de uitgave ‘De teelt van tulpen’? Dit boek is naast de uitgave ‘De broei van tulpen’ in onze webshop te bestellen.