Volgend bericht Vorig bericht

Eerste profielmodule vernieuwde methode Profiel Groen nu beschikbaar!

dinsdag 03 dec. 2019
Eerste profielmodule vernieuwde methode Profiel Groen nu beschikbaar!

De eerste profielmodule van de vernieuwde editie van Profiel Groen is vanaf nu verkrijgbaar! Met de vernieuwde methode voor de bovenbouw van het vmbo bereidt u uw leerlingen beter dan ooit tevoren voor op het theorie- én het praktijkdeel van het CSPE van Profiel Groen.

De profielmodule Tussen productie en verkoop is één van de profieldelen die voor schooljaar 2020-2021 vernieuwd worden. 

Naadloze aansluiting op het CSPE
De vernieuwde methode Profiel Groen sluit naadloos aan het op het theorie- én het praktijkdeel van het CSPE. Uw leerlingen gaan actief met elke profielmodule aan de slag. Met behulp van het werkboek werken ze vraaggestuurd de essentiële, compacte theorie door. De vernieuwde editie biedt bij iedere profielmodule diagnostische toetsen en een Examentrainer. Zo kunnen uw leerlingen controleren of ze de lesstof beheersen en kunnen ze zich goed voorbereiden op het examen.

Praktijk centraal
De praktijk staat in de vernieuwde methode meer dan ooit centraal. Met de vernieuwde editie zijn uw leerlingen minstens 60% - 75% van de tijd bezig met de praktijk! Dit is ook waar hun passie ligt, uw leerlingen zijn doeners. Doordat de theorie overzichtelijk en compact wordt aangeboden, is er meer ruimte voor de praktijk. Dit vult u in met het brede aanbod praktijkopdrachten die aansluiten bij de faciliteiten van uw school, de verschillende seizoenen en de interesses van u en uw leerlingen. 

Optimaal gemak
Ook biedt de vernieuwde methode u en uw leerlingen optimaal gemak. Door een vaste omvang en heldere structuur weten u en uw leerlingen precies waar u aan toe bent. Dit maakt het werken met de methode eenvoudig. Uiteraard is er voldoende ruimte voor inbreng van eigen opdrachten en materialen.

Doorlopende leerlijn
Werkt u in de onderbouw met de methode Expeditie Groen? De vernieuwde methode sluit hier naadloos op aan en biedt u een doorlopende leerlijn van de onderbouw van het vmbo, naar de bovenbouw en naar het mbo.

Verschijningsvorm
De methode Profiel Groen heeft een nieuwe uitstraling. U bepaalt hoe u uw lessen vormgeeft en welke manier van lesgeven het best bij u en uw leerlingen past. De methode is daarom blended – een mix van papier en digitaal – en volledig digitaal beschikbaar. Speciaal voor docenten is er voor iedere profielmodule een docentenversie beschikbaar. Hiermee heeft u toegang tot een online omgeving waar u naast het leerlingenmateriaal docentenhandleidingen en toetsen vindt. Daarnaast ontvangt u bij de docentenversie het bijbehorende papieren werkboek.  

Direct bestellen & beschikbaarheid
Wilt u het lesmateriaal van profielmodule 2 Tussen productie en verkoop direct bestellen? Ga dan naar onze webshop. Het lesmateriaal van de overige profielmodulen is vanaf begin januari 2020 beschikbaar.

Wilt u meer informatie over de vernieuwde editie Profiel Groen, neem dan een kijkje op onze website en download de methodewijzer.