Het Ontwikkelcentrum viert 25-jarig jubileum met een inspiratie-event!

donderdag 06 dec. 2018
Het Ontwikkelcentrum viert 25-jarig jubileum met een inspiratie-event!

2018 gaat de boeken in als een bijzonder jaar! Afgelopen mei bestond onze organisatie 25 jaar. Om dit te vieren, organiseerden we op donderdagmiddag 15 november jl. een inspiratie-event, met het thema De toekomst is groen. Samen met onze medewerkers, docenten en teamleiders uit het vmbo en mbo groen onderwijs stonden we tijdens deze middag stil bij 25 jaar Ontwikkelcentrum én namen we een kijkje in de toekomst.

Inspiratie-event voor vmbo- en mbo- groen onderwijs
Meer dan vijftig deelnemers kwamen naar onze locatie op de campus van de Wageningen Universiteit om hét inspiratie-event over de toekomst van de groene sector bij te wonen. Met een inspirerende line-up van veelgevraagde sprekers, spraakmakende catering en enthousiaste deelnemers is het een fantastische middag geworden. Kijk je met ons mee terug?

Onze collega Body Bosgra trapte de middag af en blikte onder andere terug op 25 jaar Ontwikkelcentrum. Vervolgens werden de aanwezigen door drie inspirerende sprekers meegenomen naar de toekomst van de groene sector. Zo vertelde Chantal Engelen, initiatiefnemer van het vernieuwende concept Kromkommer, bevlogen over het sociale ondernemerschap van haar organisatie. Haar missie is de manier waarop consumenten naar de kwaliteit van groente kijken te veranderen, om zo verspilling tegen te gaan. Ook kromme komkommers en te kleine pruimen verdienen een plek in de supermarkt. En telers verdienen een eerlijke prijs voor die producten. Als dit lukt, maakt Kromkommer zichzelf graag overbodig. Tot die tijd maken ze heerlijke soepen, waarvan de aanwezigen na haar verhaal hebben kunnen proeven. Trendwatcher Eke Jelluma van TrendsActive praatte de aanwezigen bij over generatie Z, de leerlingen en studenten van nu. Hun ambities, idealen en verwachtingen in relatie tot hun opleiding en toekomstige baan stonden daarbij centraal. Zo werd duidelijk dat generatie Z realistisch en pluralistisch in het leven staat en een duidelijke 'make ik happen'-drijfveer heeft. Lianne Veen, category manager bij Picnic, gaf de aanwezigen inzicht in hoe de snelgroeiende online supermarkt data inzet bij het optimaliseren van eigenlijk alles in hun bedrijf: de assortimentskeuze, de prijzen, de bediening van de app en de rijroute van de elektrische bezorgauto’s. En fantaseerde met hen over de volgende innovaties, voor Picnic zelf en misschien ook wel voor andere vakgebieden van de groene sector. Naast deze inspirerende sprekers was er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en maakten de aanwezigen kennis met voedsel van de toekomst. Zo kon men insectenhapjes en gefermenteerde groenten proeven. Kortom we kunnen terugkijken op een mooie middag bomvol inspiratie!    

Lees hier meer over 25 jaar Ontwikkelcentrum.