Inzicht in bloembollensector met nieuwe uitgave Bollenacademie

donderdag 14 dec. 2017
Inzicht in bloembollensector met nieuwe uitgave Bollenacademie

“Denk je aan Nederland, dan denk je aan bloembollen. Nederland is het epicentrum voor de teelt en de handel in bloembollen. Om deze sector te kunnen doorgronden, is het van belang om alle schakels in de keten te kennen en te begrijpen”, aldus Andre Hogendijk, voorzitter van de Bollenacademie. De Bollenacademie ontwikkelde daarom onlangs de uitgave De Bloembollenketen. Dirk Leenen van bloembollenbedrijf W.F. Leenen ontving het eerste exemplaar.

De Bloembollenketen is de vijfde uitgave in de serie boeken over bolgewassen en de bloembollensector en geeft inzicht in de hele sector. Zo wordt de de hele keten behandeld, van de veredeling en registratie van nieuwe rassen tot en met het moment dat de bloembollen in het schap van de winkel liggen. Daarnaast krijgt u een overzicht van de verschillende soorten bolgewassen, van de teeltcyclus van zowel tulpen als lelies en van de exportinspectie met alle bijbehorende regels. Ook de digitalisering van de keten komt aan bod.

De bloembollenketen is bedoeld voor ondernemers en werknemers in de bloembollensector, docenten en studenten in het groen onderwijs en voor andere geïnteresseerden.  Benieuwd naar deze uitgave? U vindt alle uitgaven van de Bollenacademie in onze webshop.

//Foto: Greenity