Klaar voor het examen met de vernieuwde methode Profiel Groen

donderdag 04 mrt. 2021
Klaar voor het examen met de vernieuwde methode Profiel Groen

De examenperiode staat weer voor de deur. Dit jaar extra spannend. Niet alleen voor uw leerlingen, maar ook voor u. In 2021 wordt het beroepsgerichte profielvak afgesloten met een schoolexamen in plaats van een officieel CSPE. De complete set eindtermen voor het beroepsgerichte profielvak blijft verplicht, maar dient in het schoolexamen te worden getoetst. Meer hierover leest u op de website van de VO-raad.

Leerlingen hebben door de corona-maatregelen minder les gehad en mogelijk achterstanden opgelopen. Zijn uw leerlingen desondanks goed voorbereid op het examen? Hebben ze de benodigde kennis en vaardigheden opgedaan? De examentrainers in de vernieuwde profieldelen van de methode Profiel Groen voor het vmbo helpen u om uw leerlingen optimaal voor te bereiden op het examen.

Voorbereid het examen in

Voor de schoolexaminering in 2021 wordt geadviseerd om gebruik te maken van het examenmateriaal van het CSPE dat via het College voor Toetsen en Examens (CvTE) beschikbaar wordt gesteld. De examentrainers bij de vier profieldelen in de vernieuwde methode Profiel Groen bereiden uw leerlingen perfect voor op het examen, of het nu het CSPE of het Schoolexamen betreft.

Met de examentrainers oefenen uw leerlingen zelfstandig en op een gestructureerde wijze de benodigde kennis en vaardigheden voor het examen. Daarnaast vindt u in de docentenomgeving extra tools die u ter voorbereiding op het examen kunt inzetten. Bij elk hoofdstuk in de theorie is een uitgebreide summatieve toets beschikbaar. Deze toetsen sluiten aan bij het niveau van de minitoetsen van het CSPE. De toetsen zijn in Word zodat u de toetsen eenvoudig naar uw situatie kunt aanpassen. Bovendien vindt u in de docentenomgeving bij ieder hoofdstuk een eindopdracht. Hiermee kunt u het praktijkdeel van het hoofdstuk toetsen. De eindopdrachten zijn wat betreft opzet en niveau vergelijkbaar met het CSPE en voorzien van een uitgebreid correctievoorschrift. Voor meer informatie over de vernieuwde methode Profiel Groen klikt u hier of gaat u naar onze catalogus

Meer weten?

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze collega Joris Derksen (j.derksen@ontwikkelcentrum.nl / 0318-642992). Hij spreekt u graag via een online afspraak of – veilig – op uw school.