Meters maken met de Examentrainers Groene Ruimte

dinsdag 26 apr. 2022
Meters maken met de Examentrainers Groene Ruimte

NU TE BESTELLEN:

De kennisexamens Vakbekwaam Hovenier en Opzichter/Uitvoerder Groene Ruimte staan voor de deur. Uw studenten hebben veel geoefend in de praktijk. Door die oefening en hun stage zullen de proeven van bekwaamheid wel goed gaan. Het kennisgedeelte is echter vaak een struikelblok. Wij hebben daarom twee examentrainers ontwikkeld waarmee uw studenten eindeloos kunnen oefenen.
Onze examentrainers bestaan uit proefexamens én losse onderdelen conform de examenmatrix. Daarmee kunnen uw studenten het hele examen oefenen en precies dat onderdeel dat ze nog niet zo goed beheersen.

 

Examentrainers voor de volgende opleidingen:
De examentrainers horen bij de kennisexamens voor de volgende Crebonummers:
- Examentrainer vakbekwaam hovenier (niveau 3) - Crebonummer 25455
- Examentrainer opzichter/uitvoerder Groene Ruimte (niveau 4) - Crebonummer: 25454

Let op: Vanaf september zijn ook de examentrainers voor Crebonummers 25618 en 25617 beschikbaar.


Meters maken met de examentrainer
Nog geen 60% score gehaald bij een proefexamen? Gewoon rustig verder oefenen. Meters maken. De studenten kunnen zelf zien op welk niveau ze de kennis beheersen. Het resultaat is direct zichtbaar. En ze krijgen direct feedback met verwijzing naar meer informatie. Dit stimuleert om verder te leren en voor die vette voldoende te gaan.
Hun proefexamenscore geeft u tevens inzicht in welke onderwerpen u nog extra kunt behandelen in de klas. En welke studenten moeten worden bijgespijkerd.

Examentrainers Groene Ruimte

Gebaseerd op de exameneisen Groene Norm en de KCNL
De examentrainers zijn gebaseerd op de examenmatrijs Groene Norm en Toekomstbestendige plantenlijst voor groen onderwijs (KCNL). Dat betekent dat wij dezelfde vraagstelling hanteren als bij de echte examens. En de afbeeldingen komen uit dezelfde beeldbank. Dit geeft herkenning voor uw studenten tijdens het examen. De student ervaart geen paniek over de vorm en bouwt door te oefenen aan het vertrouwen over de inhoud. Bij elke vraag krijgt de student feedback, zodat de kennis blijft hangen.

 

Examentrainer voor uw studenten
Uw studenten kunnen de digitale examentrainer zelf bestellen. Begin mei wordt dan de activatiecode verstuurd zodat ze flink kunnen oefenen zo vlak voor het examen.

Bestelgegevens Examentrainers (vanaf nú te bestellen)

Let op: Vanaf september zijn ook de examentrainers voor Crebonummers 25618 en 25617 beschikbaar.

Examentrainer Hovenier Groene Ruimte

 

 *Linnaeus, voor je plantenkennis
De webapp Linnaeus bevat uitgebreide informatie over meer dan 1750 planten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Alle gangbare kenmerken zijn beschreven. Of een plant bijen of vlinders aantrekt, de groeihoogte of de bloeikleur of -maand van een plant. Dit en meer is te vinden in de app. Bij iedere plant zijn meerdere foto’s beschikbaar. Deze foto’s komen uit dezelfde beeldbank als de examens. Geen verrassingen dus tijdens het examen.

 

Linnaeus plantenkennis

Voordelen Examentrainers Groene Ruimte

  • Veel oefenvragen voor het kennisexamen
  • Gebaseerd op de examenmatrijs Groene Norm en Toekomstbestendige plantenlijst voor groen onderwijs (KCNL)
  • Hetzelfde vraagtype als het echte examen
  • Beeldmateriaal zelfde als in het examen; goed voor de herkenning (zelfde beeldbank Groene Norm)
  • Geen werk voor docent
  • Online direct feedback voor student
  • Inzicht in kennisniveau individuele student
  • Optioneel toegang tot de app Linnaeus (voor de plantenkennis) twv € 12,50

 

Dit digitale product is een aanvulling op de leermiddelen Groene Ruimte. Klik voor meer informatie.

 

Contact
Heeft u vragen of ondersteuning nodig, mail of bel onze accountmanager, Joris Derksen. Mail: j.derksen@ontwikkelcentrum.nl of tel.: 0318-642992. 

 

 

De Groene Wereld

U heeft op een aantal plaatsen vast al iets gelezen over “De Groene Wereld”. Dit is de nieuwe naam van onze organisatie die we in 2022 lanceren. Met De Groene Wereld slaat het Ontwikkelcentrum als organisatie een nieuwe weg in. Als gespecialiseerd ontwikkelaar van leermiddelen voor de groene sector verbinden we kennis en ervaring voor duurzaam leren.

We ontwikkelen moderne, uitdagende leermiddelen voor het vmbo, mbo én het bedrijfsleven.
In deze leermiddelen staat niet alleen het mooie groene beroep centraal. Ook bieden ze leerlingen, studenten en cursisten de juiste mix van kennis en vaardigheden in hun opleiding tot bekwame beroepsbeoefenaars. En onze leermiddelen enthousiasmeren de volgende generatie tot verduurzaming van de groene sector en de wereld.

De Groene Wereld