Meters maken met de Examentrainers Groene Ruimte

dinsdag 26 apr. 2022
Meters maken met de Examentrainers Groene Ruimte

De kennisexamens Vakbekwaam Hovenier en Opzichter/Uitvoerder Groene Ruimte staan voor de deur. Uw studenten hebben veel geoefend in de praktijk. Door die oefening en hun stage zullen de proeven van bekwaamheid wel goed gaan. Het kennisgedeelte is echter vaak een struikelblok. Wij hebben daarom twee Examentrainers ontwikkeld waarmee uw studenten onbeperkt kunnen oefenen.

Onze Examentrainers bestaan uit proefexamens én losse onderdelen conform de examenmatrix. Daarmee kunnen uw studenten het hele examen oefenen en precies dat onderdeel dat ze nog niet zo goed beheersen.

De examentrainers horen bij de kennisexamens voor de volgende Crebonummers:
- Examentrainer vakbekwaam hovenier (niveau 3) - Crebonummers 25455 en 25618
- Examentrainer opzichter/uitvoerder Groene Ruimte (niveau 4) - Crebonummers 25454 en 25617

Meters maken
Nog geen 60% score gehaald bij een proefexamen? Gewoon rustig verder oefenen. Meters maken. De studenten kunnen zelf zien op welk niveau ze de kennis beheersen. Het resultaat is direct zichtbaar. En ze krijgen direct feedback met verwijzing naar meer informatie. Dit stimuleert om verder te leren en voor die vette voldoende te gaan.
Hun proefexamenscore geeft u tevens inzicht in welke onderwerpen u nog extra kunt behandelen in de klas. En welke studenten moeten worden bijgespijkerd.

Examentrainers Groene Ruimte

Gebaseerd op de exameneisen Groene Norm en de KCNL
De examentrainers zijn gebaseerd op de examenmatrijs Groene Norm en Toekomstbestendige plantenlijst voor groen onderwijs (KCNL). Dat betekent dat wij dezelfde vraagstelling hanteren als bij de echte examens. En de afbeeldingen komen uit dezelfde beeldbank. Dit geeft herkenning voor uw studenten tijdens het examen. De student ervaart geen paniek over de vorm en bouwt door te oefenen aan het vertrouwen over de inhoud. Bij elke vraag krijgt de student feedback, zodat de kennis blijft hangen.

Examentrainer voor uw studenten
Uw studenten kunnen de digitale examentrainer zelf bestellen. Begin mei wordt dan de activatiecode verstuurd zodat ze flink kunnen oefenen zo vlak voor het examen.

Bestelgegevens Examentrainers

Examentrainer Hovenier Groene Ruimte

 

Linnaeus, voor je plantenkennis
De webapp Linnaeus bevat uitgebreide informatie over meer dan 1750 planten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Alle gangbare kenmerken zijn beschreven. Of een plant bijen of vlinders aantrekt, de groeihoogte of de bloeikleur of -maand van een plant. Dit en meer is te vinden in de app. Bij iedere plant zijn meerdere foto’s beschikbaar. Deze foto’s komen uit dezelfde beeldbank als de examens. Geen verrassingen dus tijdens het examen.

Linnaeus plantenkennis

Voordelen van de Examentrainers

  • Veel oefenvragen voor het kennisexamen.
  • Gebaseerd op de examenmatrijs Groene Norm en Toekomstbestendige plantenlijst voor groen onderwijs (KCNL).
  • Vraagtype en beeldmateriaal zoals in het echte examen (beeldbank Groene Norm).
  • Tijdsbesparing voor de docent.
  • Online direct feedback voor de student.
  • Biedt inzicht in kennisniveau van de student.
  • Optioneel toegang tot de app Linnaeus (voor de plantenkennis).

De Examentrainers zijn een aanvulling op onze leermiddelen Groene ruimte.

Contact

Heeft u vragen? Bel of mail onze accountmanager:

Joris Derksen
j.derksen@ontwikkelcentrum.nl
0318-642992