Nieuw boek over de teelt van narcissen

maandag 17 sep. 2018
Nieuw boek over de teelt van narcissen

Ron Hulsebosch van Gebroeders Hulsebosch B.V. uit Schagerbrug heeft het eerste exemplaar van De teelt en broei van narcissen in ontvangst genomen. De teelt en broei van narcissen is een uitgave van de Bollenacademie over het telen van narcissen.

In deze uitgave wordt de teelt van narcissenbollen en het in bloei trekken van narcissen behandeld. Alle teelttechnische aspecten komen daarbij aan bod: planten, gewasverzorging, oogst, verwerking, bewaring en ziekten en plagen. Daarnaast bevat dit boek algemene informatie over botanische kenmerken van de narcissen, sortiment en de geschiedenis van de teelt.

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project wordt kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie: “We hebben inmiddels al boeken uitgegeven over het telen van tulpen, lelies, hyacinten en sneeuwklokjes. Ook zijn er thematische boeken verschenen, zoals De bloembollenketen en Ziekten en plagen bij bloembollen. Met het nieuwe boek De teelt en broei van narcissen komt er voor het eerst in vele jaren weer een boek over het telen van narcissen uit. We zijn erg trots op deze uitgave.”

De teelt en broei van narcissen is bedoeld voor ondernemers en werknemers in de bloembollensector, docenten en studenten in het groen onderwijs en voor overige geïnteresseerden en liefhebbers. Deze uitgave is verkrijgbaar in onze webshop. Ook vindt u hier de overige uitgaven van de Bollenacademie.