Nieuw in de webshop: De teelt en broei van Zantedeschia

maandag 11 mrt. 2019
Nieuw in de webshop: De teelt en broei van Zantedeschia

Onlangs heeft schrijver Peter Knippels aan teler Ton Kortekaas het eerste exemplaar van de nieuwe uitgave De teelt en broei van Zantedeschia uitgereikt. De broers Jan en Ton Kortekaas zijn met hun in Voorhout gevestigde bedrijf Kallaland specialisten van de teelt en broeierij van deze bloembol. De teelt en broei van Zantedeschia is een uitgave van de Bollenacademie en behandelt alle zaken die betrekking hebben op de teelt en de broei.

André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie: “Er zijn op dit moment slechts enkele tientallen personen die de teelt en de broeierij van Zantedeschia echt in de vingers hebben. Het is topsport om uitgangsmateriaal op te kweken tot een kant-en-klaar product, of dat nu een knol voor in de tuin is, een snijbloem of een bloeiende potplant. De ondernemers leren iedere dag weer over hun producten en staan steeds weer voor nieuwe uitdagingen. De kennis over de Zantedeschia was tot nu niet terug te vinden in boeken, maar zat alleen in de hoofden van de mensen die iedere dag bezig zijn met dit mooie product. Daarom is het nu tijd om de bestaande kennis vast te leggen.”

Met het Project Studiebol werkt de Bollenacademie aan een goed scholingsaanbod om het reguliere bloembollenonderwijs verder te ontwikkelen en om de instroom in het onderwijs en de deelname aan scholing voor werkenden in de sector te bevorderen. Samen met ons wordt er onder andere lesmateriaal voor de teelt en broei van diverse bolgewassen ontwikkeld. Inmiddels zijn er boeken uitgegeven over het telen van tulpen, lelies, narcissen, hyacinten en sneeuwklokjes. Ook zijn er drie thematische boeken verschenen: De bloembollenketen, Ziekten en plagen bij bloembollen en De veredeling van bloembollen. Dit nieuwe boek is een uitbreiding van de reeks. Later in 2019 volgt nog een boek over de fysiologie van bloembollen.

Voor meer informatie en deze uitgave direct bestellen, gaat u naar onze webshop.

 

// Fotocredit: René Faas