Nieuw themaboek over fysiologie van bloembollen

donderdag 19 sep. 2019
Nieuw themaboek over fysiologie van bloembollen

Onderzoeker Natalia Moreno Pachon heeft onlangs het eerste exemplaar ontvangen van het nieuwe boek De fysiologie van bloembollen. Schrijvers Henk Gude enPeter Knippels reikten het boek aan haar uit bij de bijeenkomst ‘Flower Science meets Wageningen University Research’ in Lisse. De fysiologie van bloembollen is een uitgave van de Bollenacademie en WUR op het gebied van fysiologische aspecten van de teelt, bewaring en broei van bloembollen.

André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie: “Het lijkt zo eenvoudig. Je stopt bollen in de grond en een paar maanden later heb je bloemen. Maar hoe werkt het nou precies in de plant? Waarom lijken tulpenbollen een winterslaap te houden? Waarom luistert de temperatuur bij de bewaring van leliebollen zo nauw? Welke processen spelen een rol? Dit zijn zomaar een paar vragen uit de praktijk. Weten hoe een plant van binnen werkt is noodzakelijk voor bedrijven in de bloembollensector. Alleen met de toepassing van kennis kunnen de bedrijven optimaal werken en mooie producten blijven produceren. De kennis over de fysiologie van bloembollen was tot nu nauwelijks terug te vinden in boeken, maar zat vooral in de hoofden van enkele mensen. Het was nu tijd om de bestaande kennis vast te leggen.”

Stichting Bollenacademie is in 2016 gestart met het project Studiebol. In dit project is kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. Er zijn boeken uitgebracht over het telen van verschillende bolgewassen en over drie sectorbrede thema’s: de bloembollenketen, ziekten & plagen en veredeling. De fysiologie van bloembollenis het vierde themaboek en het laatste boek uit de serie.

Bent u benieuwd naar deze uitgave? Voor meer informatie en direct bestellen, gaat u naar onze webshop. Ook vindt u hier de eerdere uitgaven van de Bollenacademie.

 

Foto // René Faas