Nieuwe leermiddelen op de Startpagina Voeding 2019-2020

dinsdag 09 apr. 2019
Nieuwe leermiddelen op de Startpagina Voeding 2019-2020

Voor komend schooljaar is de Startpagina Voeding 2019-2020 verrijkt met volop nieuw lesmateriaal! 

Leermiddelen over voedselveiligheid, voedselkwaliteit, productbereiding en voorlichting. De Startpagina Voeding heeft het allemaal! Met de Startpagina Voeding hebben u en uw studenten toegang tot onze digitale leermiddelen voor niveau 2, 3 en 4.  

Wat is er nieuw?

  • De module Voedselveiligheid: microbiologie en conserveren behandelt een breed spectrum. Van de groeiomstandigheden en eigenschappen van micro-organismen tot conserveringstechnieken waarmee voedselveiligheid en voedselkwaliteit kan worden geborgd.
  • In de module Kwaliteit in de voedselketen komen de diverse aspecten omtrent kwaliteitszorg- en borging binnen de voedselketen aan bod.
  • Verschillende digitale casussen, de zogenaamde Kiemquests, bieden de student de mogelijkheid kennis toe te passen in de praktijk. De Kiemquests gaan over onder andere consumententrends, eiwittransitie, stadslandbouw, voedselveiligheid, graanteelt en voedselverspilling. Lees meer over Kiemquest.
  • Alle modulen onder het thema Productbereiding zijn vernieuwd. De modulen zijn inhoudelijk geactualiseerd, verbeterd in navigatie en nu per leereenheid te arrangeren. De bereiding van bijvoorbeeld zuivel, banket, brood, jam, sauzen en frites komen uitgebreid aan bod.

Meer informatie over de Startpagina Voeding 2019-2020 vindt u hier op onze website.