Nieuwe uitgave Bollenacademie over de veredeling van bloembollen

maandag 11 feb. 2019
Nieuwe uitgave Bollenacademie over de veredeling van bloembollen

Cathy Osselton, veredelaar bij Hobaho by Dümmen Orange, heeft het eerste exemplaar ontvangen van de nieuwe uitgave De veredeling van bloembollen. André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie, reikte het boek aan haar uit. De veredeling van bloembollen is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van veredeling vast te leggen en beschikbaar te maken.

In de nieuwe uitgave is informatie te vinden over alle zaken die betrekking hebben op de veredeling van bloembollen. Naast de technische aspecten gaat het dan onder meer ook over het bepalen van een veredelingsdoel en over een succesvolle marktintroductie. De veredeling van bloembollen is bedoeld voor ondernemers en werknemers in de bloembollensector, (toekomstige) veredelaars, docenten en studenten in het groen onderwijs. Ook is het geschikt voor overige geïnteresseerden en liefhebbers.

Deze uitgave is in het kader van het project Studiebol ontwikkeld. In dit project wordt kennis vastgelegd en verspreid, gericht op zowel werkenden als studenten. Zo zijn er inmiddels uitgaven ontwikkeld over het telen van tulpen, lelies, narcissen, hyacinten en sneeuwklokjes. Ook zijn er twee thematische boeken verschenen, De bloembollenketen en Ziekten en plagen bij bloembollen. Later in 2019 volgen nog boeken over de teelt en broei van Zantedeschia en over de fysiologie van bloembollen.

De uitgaven van de Bollenacademie waaronder De veredeling van bloembollen zijn verkrijgbaar in onze webshop.