Nieuwe webapplicatie voor het leren van plantenkennis

maandag 08 apr. 2019
Nieuwe webapplicatie voor het leren van plantenkennis

Goed nieuws voor uw studenten Groene ruimte! Het leren van plantenkennis is nu eenvoudiger dan ooit met de nieuwe webapplicatie Linnaeus.

Voor schooljaar 2019-2020 hebben wij voor uw studenten Groene ruimte de webapplicatie ‘Linnaeus’ ontwikkeld. Dit is een handig hulpmiddel voor het leren herkennen en toepassen van planten. Kennis die iedere hovenier/groenvoorziener in de beroepspraktijk nodig heeft.

De nieuwe webapp bevat op dit moment uitgebreide informatie over 1000 planten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Alle gangbare kenmerken zijn beschreven. Of uw studenten nu willen weten of een plant bijen of vlinders aantrekt, de groeihoogte of de bloeikleur of -maand van een plant. Dit en meer is te vinden in de webapp. Bij iedere plant zijn meerdere foto’s beschikbaar.

Planten vinden in Linnaeus is heel eenvoudig. Uw studenten vinden snel informatie over een specifieke plant door de Nederlandse of wetenschappelijke naam in te vullen. Ook is het determineren van planten eenvoudiger dan ooit. Met de handige zoekfilter vinden uw studenten op basis van uiterlijke kenmerken snel de plant die hij/zij zoekt. Op deze manier kunnen ze ook gemakkelijk dé perfecte plant voor een specifieke groeiplaats selecteren.

Meer weten?

U vindt webapplicatie Linnaeus onder het thema 'Plantenkennis' op de nieuwe Startpagina Groene Ruimte 2019-2020.