Nu beschikbaar | Nieuw lesmateriaal voor keuzevak Bloemwerk

woensdag 03 nov. 2021
Nu beschikbaar | Nieuw lesmateriaal voor keuzevak Bloemwerk

Voor vmbo-docenten groen is er nu nieuw lesmateriaal voor het keuzevak Bloemwerk beschikbaar. Met dit nieuwe lesmateriaal heeft u volop aandacht voor de praktijk en innovaties op het gebied van bloem.

Praktijk en plezier staat in dit nieuwe lesmateriaal centraal. Uw leerlingen gaan meteen actief aan de slag. Het nieuwe lesmateriaal voor Bloemwerk bestaat uit vier thema’s. In de eerste twee thema’s leren uw leerlingen hoe ze handgebonden boeketten en draadgebonden bloemwerk maken. In het derde thema oefenen ze steektechnieken. In het 4e thema staat de klant centraal. Zo leren uw leerlingen alles over het voeren van goede klantgesprekken, het verwerken van de klantwensen in een bloemwerk en het beoordelen van het resultaat samen met de klant. Door de opdrachten heen is er volop aandacht voor het maken van prijsberekeningen, inpakken en kaartjes schrijven. Ook leren uw leerlingen de namen van snijbloemen en alles over symboliek. Vanzelfsprekend worden alle eindtermen van het keuzevak volledig afgedekt.

Het lesmateriaal in het kort:

  • Praktijk staat centraal
  • Learning by doing: vanuit de praktijk wordt compacte theorie aangeboden
  • Dekt gegarandeerd eindtermen af
  • Samenhang met profieldeel slim in beeld waardoor u nooit onbedoeld dingen dubbel behandelt
  • Aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen in de beroepspraktijk
  • Naast vakvaardigheden aandacht voor algemene vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, creativiteit en meer
  • Makkelijk plannen door vaste structuur
  • In nauwe samenwerking met docenten van de AOC’s, professionals en het groene werkveld ontwikkeld

Meer weten & direct bestellen? Klik hier om direct naar onze webshop te gaan!

Stem mee over nieuw lesmateriaal

Inmiddels hebben wij nieuw lesmateriaal voor Houden van dieren, Voeding, hoe maak je het?, Bloemwerk en Tuinontwerp en -aanleg ontwikkeld. Voor schooljaar 2022-2023 staan er weer twee keuzevakken op de rol. Welke? Daar beslist u over mee!

STEM MEE!

[Update voorjaar 2022: Het stemmen is inmiddels niet meer mogelijk. Lees hier wat er uit de stemming voor Profiel Groen Keuzevakken is gekomen]

 

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen of wilt u weten hoe u ons lesmateriaal in uw lessen kunt inzetten? Neem dan contact op met onze collega Joris Derksen (j.derksen@ontwikkelcentrum.nl / 0318-642992). Hij spreekt u graag via een online afspraak of – veilig – op uw school.