Nu op onze website: catalogi vmbo & mbo 2022-2023

donderdag 27 jan. 2022
Nu op onze website: catalogi vmbo & mbo 2022-2023

Voor het nieuwe schooljaar 2022/2023 gaat u zich mogelijk oriënteren op nieuwe leermiddelen. U vindt hier onze catalogi met ons aanbod voor vmbo, mbo en cursus- en contractonderwijs voor komend schooljaar.

Het afgelopen jaar was voor iedereen zonder enige twijfel een bijzonder jaar. Een jaar waarin u en uw collega’s voor allerlei nieuwe en onverwachte uitdagingen kwamen te staan.
We merkten dat scholen meer dan ooit behoefte hadden aan lesmateriaal dat geschikt is voor zelfstandig werken en afstandsonderwijs. En aan praktijkgerichte ondersteuning om leerlingen en studenten beter voor te bereiden op de toekomstige beroepspraktijk.
Met onze leermiddelen voor het vmbo en het mbo kunnen we u hierbij uitstekend ondersteunen.

Continue focus op actueel en professioneel lesmateriaal
De ontwikkelingen in de groene sector volgen elkaar in een hoog tempo op. Wij werken daarom continu aan actueel en professioneel lesmateriaal waarmee u uw leerlingen en studenten optimaal kunt voorbereiden op de doorstroom van vmbo naar mbo, op het examen en op het werken in de groene sector. Wat dit voor uw vakgebied betekent en welke nieuwe leermiddelen er in de toekomst ontwikkeld worden, leest u op onze website. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Wij presenteren u met trots onze catalogi
Benieuwd naar ons aanbod voor schooljaar 2022-2023? Bekijk de nieuwe catalogi direct online door op onderstaande afbeeldingen te klikken.


Catalogus vmbo 2022–2023
Op basis van alle positieve gebruikerservaringen met Profiel Groen Bovenbouw hebben we de nieuwe methode Profiel Groen Onderbouw ontwikkeld, met uitdagende praktijkopdrachten waarmee de leerling zich goed kan oriënteren binnen de groene sector en inzicht krijgt in de eigen talenten.
Daarnaast hebben wij voor schooljaar 2022-2023 de leermiddelen voor de keuzevakken uitgebreid. Wij bieden dan in totaal materiaal voor 6 keuzevakken. Meer dan ooit staat hierbij de praktijk centraal.
Met Profiel Groen Onderbouw en Profiel Groen Bovenbouw bieden wij u en uw leerlingen een doorlopende leerlijn: vmbo onderbouw > vmbo bovenbouw > mbo.

 

Catalogus mbo 2022–2023
In deze catalogus vindt u ons aanbod voor de sectoren: Bloem, Groen en Styling, Dierverzorging met de nieuwe methode Animalis, Plant, Groene Ruimte, Groen, Grond, Infra, Veehouderij, Paard en Voeding. Bij het onderdeel ‘Overig’ vindt u een overzicht met leermiddelen die binnen verschillende sectoren gebruikt kunnen worden en/of geschikt zijn voor cursus- en contractonderwijs.

De nieuwe methode Animalis bereidt uw studenten 100% voor op het examen. Zowel op het theoretische als op het praktische deel. Het nieuwe kwalificatiedossier mbo-Dierverzorging (ingang 2022-2023) vormt het uitgangspunt van de vier edities.

 

De Groene Wereld

U heeft op een aantal plaatsen vast al iets gelezen over “De Groene Wereld”. Dit is de nieuwe naam van onze organisatie die we in 2022 lanceren. Met De Groene Wereld slaat het Ontwikkelcentrum als organisatie een nieuwe weg in. Als gespecialiseerd ontwikkelaar van leermiddelen voor de groene sector verbinden we kennis en ervaring voor duurzaam leren.

We ontwikkelen moderne, uitdagende leermiddelen voor het vmbo, mbo én het bedrijfsleven.
In deze leermiddelen staat niet alleen het mooie groene beroep centraal. Ook bieden ze leerlingen, studenten en cursisten de juiste mix van kennis en vaardigheden in hun opleiding tot bekwame beroepsbeoefenaars. En onze leermiddelen enthousiasmeren de volgende generatie tot verduurzaming van de groene sector en de wereld.

De Groene Wereld


Contact
Wij hopen u met deze catalogi van dienst te zijn en u te ondersteunen bij de te maken keuzes voor schooljaar 2022–2023. Mocht u niet direct vinden wat u zoekt, heeft u vragen of ondersteuning nodig, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Joris Derksen, accountmanager
Mail: j.derksen@ontwikkelcentrum.nl
Tel. : 0318-642992

 

Met vriendelijke groet,
Onze leermiddelspecialisten:

Annemarie de Mooij

Annemarie de Mooij
Leermiddelspecialist

Vakgebied:
Bloem, Groen & Styling,
Plant, Veehouderij en
Groen, Grond, Infra

Body Bosgra

Body Bosgra
Leermiddelspecialist

Vakgebied:
MBO Dierverzorging
en Groene ruimte
en Cursus- en contractonderwijs

Evelien Delhez

Evelien Delhez
Leermiddelspecialist

Vakgebied:
MBO Voeding, VMBO methode Expeditie Groen en VMBO methode Profiel Groen