Oefenen soortenkennis keuzevakken VMBO

dinsdag 06 apr. 2021
Oefenen soortenkennis keuzevakken VMBO

Bij diverse keuzevakken voor het vmbo wordt kennis van soorten en rassen gevraagd. Speciaal hiervoor heeft de Groene norm nieuwe vragen ontwikkeld over soortenkennis voor de Schoolexamenbank Groen. Meer hierover leest u op de website van de Groene norm.

Ons nieuwe lesmateriaal van de keuzevakken van het vmbo sluit hier op aan. In het lesmateriaal van bijvoorbeeld het keuzevak Houden van dieren is er volop aandacht voor het leren herkennen van de meest gangbare rassen van verschillende productiedieren; van kippen, koeien tot varkens.

Kennis oefenen met flitskaarten

Het oefenen van de opgedane kennis doet u met flitskaarten zoals u die van de vernieuwde profieldelen kent. Aan de hand van foto’s oefenen uw leerlingen hun kennis van de meest voorkomende rassen van productiedieren. Dit kan zelfstandig, maar ook klassikaal door er een spelletje van te maken.

Ook in het nieuwe lesmateriaal van Bloemwerk en Tuinontwerp- en aanleg (dat op dit moment in ontwikkeling is) wordt er aandacht aan soortenkennis besteed. Uw leerlingen leren de namen van de meest voorkomende snijbloemen (Bloemwerk) en de belangrijkste planten binnen verschillende plantrubrieken (Tuinontwerp en -aanleg).

Meer weten?

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze collega Joris Derksen (j.derksen@ontwikkelcentrum.nl / 0318-642992). Hij spreekt u graag via een online afspraak of – veilig – op uw school.