Platform vmbo groen officieel van start

donderdag 18 mrt. 2021
Platform vmbo groen officieel van start

Op 18 maart jl. is het officiële startsein gegeven voor Platform vmbo groen. Het platform is de verbinding tussen beleid en de onderwijspraktijk en is het netwerk voor alle vmbo-scholen met groene beroepsgerichte vakken.

Connect Groen (de AOC’s) en de Vereniging Buitengewoon Groen (VBG, vo-scholen met groen profiel en/of keuzevakken) hebben besloten de krachten te bundelen en samen Platform vmbo groen op te bouwen. Platform vmbo groen sluit aan bij de Stichting Platforms VMBO (SPV), waar alle vmbo-profielen zijn vertegenwoordigd. Op 18 maart ging ook de nieuwe website vmbogroen.nl live. 

Platform vmbo groen staat voor sterk groen onderwijs. Het platform is bedoeld om elkaar onderling te versterken, kennis te delen en landelijk en in de regio het vmbo-groen onderwijs sterker te profileren en positioneren. Er worden verbindingen georganiseerd in de beroepskolom en met het bedrijfsleven. Daarnaast richt het platform zich op het professionaliseren van iedereen die werkzaam is in het vmbo-groen: docenten, leidinggevenden en beleidsmedewerkers. 

In Platform vmbo groen zijn bijna 100 vmbo scholen in Nederland vertegenwoordigd, alle vmbo- scholen van de AOC’s en vo-scholen die lid zijn van de VBG. Het platform is verdeeld in vijf regio’s met elk twee regiocoördinatoren. Regionaal worden diverse activiteiten voor beroepsgerichte docenten georganiseerd en wordt samenwerking gezocht met andere vo- en mbo-scholen en de beroepspraktijk. 

 Meer over het Platform vmbo groen lees je op vmbogroen.nl.