Uitgelicht: Keuzedeel Houder van Honden en katten

dinsdag 16 apr. 2019
Uitgelicht: Keuzedeel Houder van Honden en katten

Het keuzedeel Houder van honden en katten is nu verkrijgbaar in onze webshop! Deze module, bestaande uit twee delen, bevat alle benodigde lesstof om uw studenten op te leiden voor het gelijknamige keuzedeel voor het mbo en is inzetbaar als cursusmateriaal voor het behalen van het bewijs van vakbekwaamheid Houder van honden en katten.

Studenten en werkenden in de sector die met honden en katten werken, zijn sinds de invoering van het ‘Besluit houders van dieren’ in juli 2014 verplicht om het certificaat ‘Houder van honden en katten’ te behalen. De splinternieuwe module Houder van honden katten geeft volledig inhoud aan de wettelijk vereiste kennis en vaardigheden waarover een beroepsoefenaar dient te beschikken.

Houder van honden en katten

De module Houder van honden en katten bestaat uit twee delen - deel A en B - en sluit naadloos aan op het kennisexamen van de Groene norm. De inhoud in de twee delen van deze module is gegroepeerd rond de hoofdthema’s verzorging, voortplanting en geboorte en de leefomgeving van honden en katten. Hoofdstuk 1 (honden) en hoofdstuk 2 (katten) zijn volledig gewijd aan kennis van de meest voorkomende soorten en rassen. In de hoofdstukken daarna komen alle aspecten aan de orde die van belang zijn bij het beroepsmatig handelen, zoals gedrag, voeding, huisvesting, erfelijkheid, gezondheid en wet- en regelgeving. Duurzaamheid en dierenwelzijn vormen hierbij een belangrijk perspectief. 

Inclusief webapplicatie Honden en kattenrassen

Bij de module Houder van honden en katten ontvangt u gratis een éénjarige licentie op de webapplicatie Honden en kattenrassen. Een handig hulpmiddel voor het leren kennen en herkennen van de meest voorkomende honden en kattenrassen. 

De nieuwe webapp bevat uitgebreide informatie over de meest voorkomende honden en kattenrassen zoals door de Groene norm is vastgesteld. Hiermee sluit de inhoud naadloos aan op het kennisexamen. In de app worden alle gangbare kenmerken beschreven: van uiterlijke kenmerken tot de karaktereigenschappen van een specifiek ras of soort. Bij iedere hond of kat zijn meerdere foto’s beschikbaar.

De webapplicatie Honden en kattenrassen is op dit moment in ontwikkeling en wordt in juli 2019 verwacht. Heeft u de uitgave reeds in huis, dan krijgt u bij verschijning automatisch toegang tot de webapp. 

Voordelen voor u

  • Hét cursusmateriaal voor het mbo-keuzedeel Houder van honden en katten en het behalen van het bewijs van vakbekwaamheid Houder van honden en katten.
  • Aansluiting op het kennisexamen van de Groene norm.
  • Inclusief de webapplicatie Honden en kattenrassen.
  • Heldere en overzichtelijke opzet.
  • Bevat alle benodigde kennis zoals de meest voorkomende soorten en rassen en belangrijke thema’s zoals de verzorging, voortplanting en geboorte en de leefomgeving van honden en katten.
  • Beschikbaar als lesboek en digitale module.
  • Interactief van opzet. Naast het lesboek toegang tot de webapplicatie Honden en kattenrassen, flitskaarten om begrippen te oefenen en de digitale module met interactieve extra’s zoals video’s, links en toetsen.
  • Docentenondersteuning bestaande uit antwoorden en toetsen.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht of over de module Houder van honden en katten? Neem dan contact met ons op. Alle informatie over dit cursusmateriaal vindt u ook in deze handige factsheet