Veel vernieuwingen in ons aanbod mbo voor schooljaar 2021-2022

zaterdag 01 mei. 2021
Veel vernieuwingen in ons aanbod mbo voor schooljaar 2021-2022

[Update 2022: Lees hier nieuws over mbo schooljaar 2022-2023] 

Het samenstellen van de leermiddelenlijst is een belangrijk moment in het jaar. Om u hierbij te ondersteunen vindt u op onze website alle informatie over onze leermiddelen voor schooljaar 2021-2022. Naast inhoudelijke vernieuwingen vindt u vanaf komend schooljaar op onze Startpagina’s een handige voorleesfunctie, alle Kenniskiem-modulen in dezelfde vormgeving en de gratis arrangeerservice.  

Handige voorleesfunctie voor uw studenten
Vanaf schooljaar 2021-2022 zijn alle KennisKiem-modulen op de Startpagina van uw vakgebied standaard voorzien van een voorleesfunctie. Dit is handig voor uw mbo-studenten. Met name voor studenten met taalproblemen, dyslexie of slechtziendheid. U vindt de voorleesfunctie vanaf nu rechtsboven in de blauwe balk van iedere Kenniskiem-module en kunt u herkennen aan dit icoon.  

Alle KennisKiem-modulen omgezet naar nieuwste versie
Ook hebben vanaf komend schooljaar alle KennisKiem-modulen op de Startpagina’s voor het mbo dezelfde aansprekende vormgeving en uitstraling. Dit biedt u en uw studenten meer houvast, overzicht en structuur. U vindt de aangepaste Kenniskiem-modulen op de Startpagina 2021-2022 van uw vakgebied. Bekijk hier in één oogopslag welke modulen dit betreft. Let op! Als u in een arrangement een module gebruikt die op dit moment nog niet in de nieuwste vormgeving beschikbaar is, dient u uw arrangement in uw leeromgeving (ELO) aan te passen.  

Startpagina’s Dier en Dierverzorging ook incl. module Houder van honden en katten beschikbaar
Er is een nieuwe editie van de module Houder van honden en katten beschikbaar. Naast los leverbaar is de nieuwe module Houder van honden en katten vanaf komend schooljaar ook als onderdeel van de Startpagina Dierverzorging en de combi-Startpagina Dier verkrijgbaar. Meer hierover leest u hier.

Nieuw lesmateriaal voor Groene ruimte
Naast de handige voorleesfunctie, alle Kenniskiem-modulen in dezelfde vormgeving vindt u op de Startpagina Groene ruimte 2021-2022 een aantal nieuwe modulen over tuin- en parkmachines, zoals de bosmaaier en kettingzaag. In deze modulen is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van video’s om de uitleg van de machines en het gebruik ervan in de beroepspraktijk zo inzichtelijk mogelijk te maken. Lees meer.

Ondersteuning bij arrangeren leermiddelen
De leermiddelen op onze Startpagina’s voor het mbo zijn arrangeerbaar en flexibel in te zetten op basis van uw leerplan of onderwijsprogramma. Wist u dat u hierdoor eenvoudig een arrangement op maat kunt maken? Complete modulen, delen hiervan (per hoofdstuk en paragraaf) en video’s kunnen eenvoudig in uw digitale arrangementen worden klaargezet. Wij doen dit gratis voor u! Voor meer informatie en de voorwaarden, neemt u contact met ons op.

Bekijk nu de vernieuwingen op de Startpagina van uw vakgebied!
Bent u benieuwd hoe de voorleesfunctie werkt? Of welke KennisKiem-modulen nu in de nieuwste versie beschikbaar zijn? Bekijk dit nu op de Startpagina’s 2021-2022 van uw vakgebied! Zoals ieder jaar kunt u een gratis proeflicentie op de Startpagina van uw vakgebied aanvragen. Maakt u nog geen gebruik van onze Startpagina’s, vraag dan nu een proeflicentie aan. Heeft u al wel een licentie op één van onze Startpagina’s van dit schooljaar? Log dan gewoon in onder uw huidige licentie op MySpot, onze digitale leeromgeving (https://myspot.ontwikkelcentrum.nl). U heeft tot 1 augustus 2021 gratis toegang tot de Startpagina voor schooljaar 2021-2022.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen of wilt u weten hoe u ons lesmateriaal in uw lessen kunt inzetten? Neem dan contact op met onze collega Joris Derksen (j.derksen@ontwikkelcentrum.nl / 0318-642992). Hij spreekt u graag via een online afspraak of – veilig – op uw school.