Vmbo

Met Profiel Groen leg je een solide basis voor de vervolgopleiding en het toekomstige beroep. De praktijk staat centraal, leerlingen leren door te doen en kennis wordt compact, vraaggestuurd en visueel aangeboden. Met Profiel Groen ontdekken leerlingen hun eigen talenten en ontwikkelen ze vak- en algemene vaardigheden.

  • Profiel Groen onderbouw: Via uitdagende praktijkopdrachten en compacte theorie maken jouw leerlingen kennis met de verschillende groene vakgebieden. In twee jaar tijd verwerven zij de essentiële vaardigheden, kennis en houding die nodig is voor een goede start in de bovenbouw.
  • Profiel Groen bovenbouw: Bereidt jouw leerlingen optimaal voor op het theorie- én het praktijkdeel van het CSPE. Ze zijn tot driekwart van de tijd bezig met de praktijk! Met behulp van de werkboeken werken ze vraaggestuurd de benodigde theorie door.
  • Profiel Groen keuzevakken: Voor de 7 meest populaire keuzevakken hebben we nieuw lesmateriaal ontwikkeld. Vanuit realistische casussen gaan leerlingen aan de slag en verwerven ze vakvaardigheden, algemene vaardigheden en de benodigde theorie.

>> Bekijk de catalogus voor schooljaar 2023-2024

Doorlopende leerlijn
Ons lesmateriaal voor de onderbouw, bovenbouw én keuzevakken sluit naadloos op elkaar aan. Daarnaast biedt Profiel Groen dankzij de opgedane kennis, vaardigheden en motivatie een goede basis voor het groen onderwijs op het mbo!

Licenties bestellen
Bestel ons lesmateriaal voor het vmbo eenvoudig via onze webshop of jullie schoolleverancier. Wil je voor jouw hele locatie of voor een grote groep digitaal lesmateriaal van Profiel Groen bestellen? Maak dan gebruik van ons bestelformulier digitaal lesmateriaal vmbo.

Vragen?
Onze accountmanager staat voor je klaar:

Joris Derksen
j.derksen@degroenewereld.nl
0318-642992