LEERMIDDELEN VOOR HET VMBO

Ons aanbod leermiddelen voor het vmbo is uitgebreid en vernieuwd. In de catalogus voor schooljaar 2022-2023 vindt u ons actuele aanbod. Lesmateriaal dat een solide basis legt voor de vervolgopleiding en het toekomstige beroep. Waarbij de praktijk centraal staat, leerlingen leren door te doen, en kennis compact, vraaggestuurd en met visuele middelen wordt aangeboden. Waarmee leerlingen hun eigen talenten ontdekken, vakvaardigheden en algemene vaardigheden ontwikkelen. Dát is het lesmateriaal dat u nodig heeft, blijkt uit de vele gesprekken die we ook het afgelopen jaar weer hebben gehad met docenten binnen het groene vmbo.


Nieuw: Profiel Groen onderbouw
Vanaf schooljaar 2022-2023 kunt u in de onderbouw werken met de nieuwe methode Profiel Groen onderbouw. Hiermee legt u de beste basis voor de bovenbouw! Via uitdagende praktijkopdrachten en compacte theorie maken uw leerlingen kennis met de verschillende groene vakgebieden. In twee jaar tijd verwerven zij zo de essentiële vaardigheden, kennis en houding die nodig is voor een goede start in de bovenbouw.

 Praktijkopdrachten en online omgeving bij Profiel groen onderbouw jongen met patat frites

 

Profiel Groen bovenbouw
Dit is dé lesmethode voor de bovenbouw om uw leerlingen optimaal voor te bereiden op het theorie- én het praktijkdeel van het CSPE. Uw leerlingen zijn minstens 60% - 75% van de tijd bezig met de praktijk! Ze werken met behulp van de werkboeken vraaggestuurd de essentiële theorie door.

 

‘De methode Profiel Groen biedt mij de ingrediënten om mijn leerlingen op te leiden voor het CSPE. Hierbij heb ik genoeg ruimte voor eigen inbreng en variatie.’ Sietske Veenstra, Terra

 


Profiel Groen editie 2020
Vrijwel al onze gebruikers in de bovenbouw van het vmbo zijn inmiddels overgestapt op editie 2020 van de methode Profiel Groen. De ervaringen zijn buitengewoon positief: deze editie bereidt de leerlingen uitstekend voor op het theorie- én het praktijkdeel van het CSPE van Profiel Groen. Uw leerlingen gaan actief met de compacte theorie aan de slag. Ze krijgen hierbij automatisch inhoudelijke feedback in de online omgeving. De praktijklessen vult u in met een breed aanbod praktijkopdrachten.


Nieuw: zes keuzevakken
In navolging van de profieldelen zijn wij vorig schooljaar begonnen met de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal voor een aantal groene keuzevakken. Het aanbod blijft groeien; vanaf schooljaar 2022-2023 is lesmateriaal voor de zes meest populaire vakken beschikbaar. Hierin staat meer dan ooit de praktijk centraal. Vanuit realistische casussen gaan uw leerlingen aan de slag en verwerven zo vakvaardigheden, algemene vaardigheden en de benodigde theorie.


Doorlopende leerlijn vmbo onderbouw - vmbo bovenbouw - mbo
Onze lesmethoden voor de onderbouw en de bovenbouw van het vmbo zijn goed o p elkaar afgestemd en bieden u de perfecte doorlopende leerlijn van de onderbouw van het vmbo naar de bovenbouw en naar het mbo.

 Doorlopende leerlijn Profiel Groen vmbo

 

Licentie digitale versie Profiel Groen
Ons lesmateriaal voor het vmbo is via onze webshop en via de schoolleveranciers te bestellen. Wilt u voor uw hele locatie of voor een grote groep een licentie op de digitale versie van de methode Profiel Groen bestellen, maak dan gebruik van ons Bestelformulier vmbo.

 

Contact
Wij hopen u met deze catalogi van dienst te zijn en u te ondersteunen bij de te maken keuzes voor schooljaar 2022–2023. Mocht u niet direct vinden wat u zoekt, heeft u vragen of ondersteuning nodig, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Joris Derksen, accountmanager
Mail: j.derksen@ontwikkelcentrum.nl
Tel. : 0318-642992

 

Logo De Groene Wereld

Het Ontwikkelcentrum gaat verder als De Groene Wereld. Al bijna 30 jaar spelen we met het Ontwikkelcentrum een belangrijke rol bij de ontwikkeling van leermiddelen voor de groene sector. Voor het vmbo, mbo en cursus- en contractonderwijs. Met De Groene Wereld slaat het Ontwikkelcentrum als organisatie een nieuwe weg in.

>> Lees meer over onze missie en visie

 

Actueel

Meer actueel