NIEUW LESMATERIAAL VOOR KEUZEVAKKEN PROFIEL GROEN

Nieuw lesmateriaal voor diverse keuzevakken van het vmbo! Met volop aandacht voor de praktijk en innovaties in de beroepspraktijk.

  • Praktijk staat centraal
  • Learning by doing: vanuit de praktijk wordt compacte theorie aangeboden
  • Dekt gegarandeerd eindtermen af
  • Samenhang met profieldeel slim in beeld waardoor u nooit onbedoeld dingen dubbel behandelt
  • Aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen in de beroepspraktijk
  • Naast vakvaardigheden aandacht voor algemene vaardigheden als samenwerken, problemen oplossen, creativiteit en meer
  • Makkelijk plannen door vaste structuur
  • In nauwe samenwerking met docenten van de AOC’s, professionals en het groene werkveld ontwikkeld
  • Nu beschikbaar!

  


Nu in ontwikkeling!

In navolging van het nieuwe lesmateriaal voor de populaire keuzevakken Houden van dieren en Voeding, hoe maak je het? ontwikkelen we nieuw lesmateriaal voor de keuzevakken Bloemwerk en Tuinontwerp en -aanleg.

Het lesmateriaal van het keuzevak Tuinontwerp en -aanleg is bij aanvang van schooljaar 2021-2022 beschikbaar. Het nieuwe lesmateriaal voor Bloemwerk verschijnt in het najaar van 2021.Benieuwd naar de keuzevakken?

Nieuwsgierig naar het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken? U kunt nu een gratis proeflicentie aanvragen op het nieuwe lesmateriaal van de keuzevakken Houden van dieren en Voeding, hoe maak je het? Vraag direct een gratis proeflicentie aan! Met een proeflicentie heeft u 4 weken toegang tot het lesmateriaal van de keuzevakken.

Bent u benieuwd naar het nieuwe lesmateriaal van de keuzevakken die op dit moment in ontwikkeling zijn? Bekijk hier alvast een sneak preview

 

 

 

Nieuw lesmateriaal voor keuzevakken Profiel Groen

Praktijk en plezier centraal

Praktijk en plezier staan in het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken centraal. Uw leerlingen gaan meteen actief aan de slag. Aan de hand van aansprekende, uitdagende praktijkopdrachten met aandacht voor innovaties in de sector verwerven uw leerlingen de benodigde kennis en vaardigheden. Hierbij komt de theorie kort en bondig aan bod. Er is niet alleen meer tijd voor de praktijk, uw leerling leert door te doen en maakt makkelijk de transfer van theorie naar de praktijk.

Gemak en zekerheid

Het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken biedt u als docent gemak en zekerheid. Vanzelfsprekend dekt het nieuwe lesmateriaal alle eindtermen geheel af. Daarnaast wordt de samenhang met de profielmodule slim in beeld gebracht door de eventuele overlap zichtbaar te maken. Zo doet u nooit onbedoeld dingen dubbel. Net als bij de profieldelen heeft het nieuwe lesmateriaal een vaste omvang en structuur. Dit maakt het werken met het materiaal eenvoudig. Elk vak bestaat uit meerdere thema’s en heeft een vast aantal lessen. Zo weet u als docent precies waar u aan toe bent. Dit draagt bij aan een overzichtelijke, strakke planning.  Het nieuwe lesmateriaal is uitsluitend digitaal beschikbaar. Het kent een zelfde online omgeving als de profieldelen, met dezelfde opbouw en functionaliteiten. Speciaal voor docenten is er een speciale docentenversie beschikbaar. 

Aandacht voor laatste trends & ontwikkelingen

In het nieuwe lesmateriaal van de keuzevakken is er volop aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen in de beroepspraktijk. Hierdoor is het lesmateriaal actueel en sluit het aan bij de belevingswereld van uw leerlingen. De praktijkopdrachten zijn uniek en aansprekend; met nieuwe inhouden, andere contexten, nieuwe werkvormen. Zo gaan uw leerlingen bijvoorbeeld aan de slag met een zogenaamde Escaperoom.


Solide basis voor examen en vervolgopleiding

Het nieuwe lesmateriaal biedt een solide basis voor het examen en de vervolgopleiding van uw leerlingen. Essentiële onderwerpen die vrijwel altijd voorkomen in het CSPE worden nog eens extra geoefend (mits deze onderdeel zijn van keuzevak). Hierdoor zijn uw leerlingen nog beter op het CSPE voorbereid. Daarnaast zijn onze methoden voor de onderbouw en de bovenbouw, waar de keuzevakken onderdeel van zijn, zijn nauw op elkaar afgestemd en bieden ze een doorlopende leerlijn van de onderbouw, naar de bovenbouw en naar het mbo.