Sneak preview nieuw lesmateriaal keuzevakken Profiel Groen

We gaan door met de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal voor de keuzevakken van het VMBO! Na vele positieve reacties over de nieuwe editie van Houden van Dieren en Voeding, hoe maak je het? zijn we onlangs gestart met de vernieuwing van de keuzevakken Bloemwerk en Tuinontwerp en -aanleg. Het lesmateriaal van het keuzevak Tuinontwerp en -aanleg is nu beschikbaar!

  • Praktijk en plezier centraal
  • Gemak en zekerheid voor u en uw leerlingen
  • Volop aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen in de beroepspraktijk

 


Voorbeeldmateriaal keuzevakken

Met een les uit één van de thema's van het keuzevak Tuinontwerp en -aanleg krijgt u een kijkje in verschillende onderdelen van het nieuwe lesmateriaal van dit keuzevak. Het nieuwe lesmateriaal is uitsluitend digitaal beschikbaar. Het kent een zelfde online omgeving als de profieldelen, met dezelfde opbouw en functionaliteiten. Speciaal voor u als docent is er een docentenversie beschikbaar. 

Net als de profielmodulen heeft het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken een vaste opbouw en structuur. De praktijk staat in het nieuwe lesmateriaal centraal. Aan de hand van aansprekende, uitdagende praktijkopdrachten doen uw leerlingen de benodigde kennis en vaardigheden op. Hierbij komt de theorie kort en bondig aan bod. 

 

 

 

 

Praktijk centraal
Net als bij de profieldelen zijn de praktijkopdrachten veelal gebaseerd op een realistische casus. Elke opdracht neemt ca. 100 minuten in beslag en bestaat uit meerdere deelopdrachten. Bij elke deelopdracht is precies duidelijk waaraan het proces en het resultaat moeten voldoen. Zo kan de leerling zichzelf goed beoordelen.

 

 

 

 

 

 

 


Compacte theorie
Uw leerlingen zijn doeners. Bij iedere les bent u maximaal 30 minuten bezig met de theorie. De rest van de tijd kunt u aan de slag met het brede aanbod praktijkopdrachten. Bij het doorwerken van de theorie kunnen uw leerlingen gebruik maken van de ingebouwde voorleesfunctie.

Het nieuwe lesmateriaal bevat aansprekende informatiebronnen waaronder video’s en infographics. Hiermee is lesmateriaal actueler dan ooit en komt het voor uw leerlingen tot leven.

 

  

 

Vraaggestuurd door de theorie
Met behulp van verwerkingsvragen werken uw leerlingen de essentiële theorie door. Hierbij hebben ze bij elke vraag direct toegang tot de bijbehorende theorie. Door de automatische feedback werken uw leerlingen nog zelfstandiger.

 

 

Eindtermen
Vanzelfsprekend dekt het nieuwe lesmateriaal alle eindtermen geheel af. Daarnaast wordt de samenhang met de profielmodules slim in beeld gebracht door de eventuele overlap zichtbaar te maken. Zo doet u nooit onbedoeld dingen dubbel. 

 

 Sneak preview nieuw lesmateriaal keuzevakken
Het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken Bloemwerk en Tuinontwerp en -aanleg is nu beschikbaar! Aan de hand van een les uit één van de thema's van het keuzevak Tuinontwerp en -aanleg krijgt u een sneak preview van de verschillende onderdelen van het nieuwe lesmateriaal.  

Bekijk het onderdeel theorie bij de les Aanleggen
Bekijk de vragen bij deze les
Bekijk een van de praktijkopdrachten bij deze les

 

Vragen en/of opmerkingen?

Wilt u meer weten over het nieuwe lesmateriaal voor de keuzevakken van de methode Profiel Groen? U vindt alle informatie en het laatste nieuws hier op onze website. Heeft u vragen, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.