LEERMIDDELEN VOOR UW OPLEIDING

Het Ontwikkelcentrum is een ontwikkelaar van educatieve middelen, samen met en vóór de groene sector. Al bijna 30 jaar bent u voor eigentijdse en actuele leermiddelen voor beroepsgerichte groene opleidingen binnen het vmbo en mbo bij ons aan het juiste adres. In ons continue overleg met docenten en andere deskundigen uit het onderwijsveld dat scholen meer dan ooit behoefte hebben aan lesmateriaal dat geschikt is voor zelfstandig werken en afstandsonderwijs. En aan praktijkgerichte ondersteuning om leerlingen en studenten beter voor te bereiden op de toekomstige beroepspraktijk. Met onze leermiddelen voor het vmbo en het mbo kunnen we u hierbij uitstekend ondersteunen. Ook voor en cursus- en contractonderwijs blijven wij leermiddelen ontwikkelen.

 

Continue focus op actueel en professioneel lesmateriaal
De ontwikkelingen in de groene sector volgen elkaar in een hoog tempo op. Wij werken daarom continu aan actueel en professioneel lesmateriaal waarmee u uw leerlingen en studenten optimaal kunt voorbereiden op de doorstroom van vmbo naar mbo, op het examen en op het werken in de groene sector. Wat dit voor uw vakgebied betekent en welke nieuwe leermiddelen er in de toekomst ontwikkeld worden, leest u op onze website. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Nieuw voor het vmbo: Profiel Groen Onderbouw + keuzevakken
Op basis van alle positieve gebruikerservaringen met Profiel Groen Bovenbouw hebben we de nieuwe methode Profiel Groen Onderbouw ontwikkeld, met uitdagende praktijkopdrachten waarmee de leerling zich goed kan oriënteren binnen de groene sector en inzicht krijgt in de eigen talenten.
Daarnaast hebben wij voor schooljaar 2022-2023 de leermiddelen voor de keuzevakken uitgebreid. Wij bieden dan in totaal materiaal voor 6 keuzevakken. Meer dan ooit staat hierbij de praktijk centraal.
Met Profiel Groen Onderbouw en Profiel Groen Bovenbouw bieden wij u en uw leerlingen een doorlopende leerlijn: vmbo onderbouw > vmbo bovenbouw > mbo.

 

Leermiddelen mbo
Voor het mbo hebben wij leermiddelen voor de sectoren: Bloem, Groen en Styling, Dierverzorging met de nieuwe methode Animalis, Plant, Groene Ruimte, Groen, Grond, Infra, Veehouderij, Paard en Voeding. Bij het onderdeel ‘Overig’ vindt u een overzicht met leermiddelen die binnen verschillende sectoren gebruikt kunnen worden en/of geschikt zijn voor cursus- en contractonderwijs.
De nieuwe methode Animalis bereidt uw studenten 100% voor op het examen. Zowel op het theoretische als op het praktische deel. Het nieuwe kwalificatiedossier mbo-Dierverzorging (ingang 2022-2023) vormt het uitgangspunt van de vier edities.

 

 

 

Catalogi 2022-2023
Bekijk hier direct de catalogus vmbo of de catalogus mbo

 

Nieuwe naam: De Groene Wereld

U heeft op een aantal plaatsen vast al iets gelezen over “De Groene Wereld”. Dit is de nieuwe naam van onze organisatie die we in 2022 lanceren. Met De Groene Wereld slaat het Ontwikkelcentrum als organisatie een nieuwe weg in. Als gespecialiseerd ontwikkelaar van leermiddelen voor de groene sector verbinden we kennis en ervaring voor duurzaam leren.

We ontwikkelen moderne, uitdagende leermiddelen voor het vmbo, mbo én het bedrijfsleven.
In deze leermiddelen staat niet alleen het mooie groene beroep centraal. Ook bieden ze leerlingen, studenten en cursisten de juiste mix van kennis en vaardigheden in hun opleiding tot bekwame beroepsbeoefenaars. En onze leermiddelen enthousiasmeren de volgende generatie tot verduurzaming van de groene sector en de wereld.

De Groene Wereld

 

Contact
Wij hopen u met de informatie hier op onze website en in onze 2022-2023 catalogi van dienst te zijn en u te ondersteunen bij de te maken keuzes voor schooljaar 2022–2023. Mocht u niet direct vinden wat u zoekt, heeft u vragen of ondersteuning nodig, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Joris Derksen, accountmanager
Mail: j.derksen@ontwikkelcentrum.nl
Tel. : 0318-642992

Actueel

Meer actueel