Ons verhaal

Het Ontwikkelcentrum gaat verder als De Groene Wereld. Al bijna 30 jaar spelen we met het Ontwikkelcentrum een belangrijke rol bij de ontwikkeling van leermiddelen voor de groene sector. Voor het vmbo, mbo en cursus- en contractonderwijs. Met De Groene Wereld slaat het Ontwikkelcentrum als organisatie een nieuwe weg in.

Wij verbinden kennis met ervaring voor duurzaam leren
Een leefbare, duurzame wereld voor iedereen! Voor deze uitdaging staat de wereld. De groene educatieve sector speelt hierin een belangrijke rol en de behoefte aan vakbekwame beroepsbeoefenaars is groter dan ooit. Als De Groene Wereld dragen wij hieraan bij met aantrekkelijke, kwalitatieve leermiddelen voor het vmbo, mbo en cursus & contract onderwijs.

Hoe we dat doen
We verrijken en didactiseren kennis tot modulaire, aansprekende leermiddelen. Waarin het mooie en belangrijke groene beroep centraal staat en waarmee leerlingen, studenten en cursisten opgeleid worden tot vakbekwame beroepsbeoefenaars. Leermiddelen die enthousiasmeren om voor een groene opleiding te kiezen en hopelijk ook een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de groene sector en de wereld.

Voor het ontwikkelen en vernieuwen van onze leermiddelen werken we altijd nauw samen met docenten uit het groene onderwijs en deskundigen uit de beroepspraktijk. Daarbij maken we gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden op het gebied van e-learning en interactiviteit. Visualisering van de beroepspraktijk heeft daarbij een centrale plaats. Zo maken we leermiddelen die optimaal aansluiten bij de wensen en behoeften van het onderwijs én de beroepspraktijk.

Meer weten?
Op deze website vind je ons actuele aanbod voor het groen onderwijs. Ben je op zoek naar lesmateriaal voor jouw opleiding of cursus en vind je niet wat je zoekt? Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden!