LEERMIDDELEN VOOR HET MBO

Het afgelopen jaar was voor iedereen zonder enige twijfel een bijzonder jaar. Een jaar waarin u en uw collega’s voor allerlei nieuwe en onverwachte uitdagingen kwamen te staan. In ons overleg met scholen merken we dat er meer dan ooit behoefte is aan lesmateriaal dat geschikt is voor zelfstandig werken en afstandsonderwijs. Met onze leermiddelen voor het mbo kunnen we u hierbij uitstekend ondersteunen.

Ontwikkelcentrum Catalogus 2022-2023Om u te informeren over ons actuele aanbod leermiddelen, presenteren wij hier onze catalogus mbo 2022–2023. In deze catalogus vindt u ons aanbod voor de sectoren:

Bij het onderdeel ‘Overig’ vindt u een overzicht met leermiddelen die binnen verschillende sectoren gebruikt kunnen worden en/of geschikt zijn voor cursus- en contractonderwijs. Informatie Entree vindt u hier

 

Nieuwe methode Dierverzorging: Animalis 
Met trots melden wij u dat u en uw studenten vanaf schooljaar 2022/23 aan de slag kunnen met de methode Animalis.
Als docent bereidt u studenten voor op een toekomstige baan in de dierverzorging en paraveterinair.
De nieuwe multimediale methode Animalis geeft u en uw studenten daarbij maximale ondersteuning. De methode Animalis biedt een grondige, praktische voorbereiding op het examen én het werken in de beroepspraktijk. De combinatie van aansprekende voorbeelden én gevarieerde werkvormen brengt het toekomstige beroep tot leven. Het is dus erg plezierig om samen met Animalis aan de slag te gaan. 
Maak kennis met deze nieuwe, complete methode voor de sector Dierverzorging. Bekijk hier direct de Animalis methodewijzer.
Methode Animalis - hele pakket laptop + werkboeken

Startpagina’s en losse modulen
Digitale leermiddelen staan centraal in ons assortiment. Niet alleen biedt het een meerwaarde wat betreft interactiviteit en actualiteit, ons digitale lesmateriaal is uitermate geschikt voor afstandsonderwijs. Hierdoor is het lesmateriaal op elk moment, elke locatie en elke device beschikbaar.
Alle op de kwalificatiestructuur (HKS) gebaseerde modulen zijn los of als onderdeel van een Startpagina beschikbaar. Daarnaast zijn de meeste modulen van het Ontwikkelcentrum ook in boekvorm te bestellen. Extra voordeel is dat de papieren versie een activatiecode bevat die toegang geeft tot de digitale versie van dezelfde module.


Continue focus op actueel en professioneel lesmateriaal
De ontwikkelingen in de groene sector volgen elkaar in een hoog tempo op. Wij werken daarom continu aan actueel en professioneel lesmateriaal waarmee u uw studenten optimaal kunt voorbereiden op het examen en op het werken in de groene sector. Wat dit voor uw vakgebied betekent en welke nieuwe leermiddelen er in de toekomst ontwikkeld worden, leest u hier op onze website. 


Contact
Wij hopen u met deze mbo-catalogus van dienst te zijn en u te ondersteunen bij de te maken keuzes voor schooljaar 2022–2023. Mocht u niet direct vinden wat u zoekt, heeft u vragen of ondersteuning nodig, mail of bel onze accountmanager, Joris Derksen. Mail: j.derksen@ontwikkelcentrum.nl of tel.: 0318-642992. 

 

 

De Groene Wereld

U heeft op een aantal plaatsen vast al iets gelezen over “De Groene Wereld”. Dit is de nieuwe naam van onze organisatie die we in 2022 lanceren. Met De Groene Wereld slaat het Ontwikkelcentrum als organisatie een nieuwe weg in. Als gespecialiseerd ontwikkelaar van leermiddelen voor de groene sector verbinden we kennis en ervaring voor duurzaam leren.

We ontwikkelen moderne, uitdagende leermiddelen voor het vmbo, mbo én het bedrijfsleven.
In deze leermiddelen staat niet alleen het mooie groene beroep centraal. Ook bieden ze leerlingen, studenten en cursisten de juiste mix van kennis en vaardigheden in hun opleiding tot bekwame beroepsbeoefenaars. En onze leermiddelen enthousiasmeren de volgende generatie tot verduurzaming van de groene sector en de wereld.

De Groene Wereld