Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Waar vind ik meer informatie over de leermiddelen van het Ontwikkelcentrum?
  Alle informatie over onze leermiddelen voor vmbo, mbo en cursus & contractonderwijs is te vinden op deze website en in onze webshop. Heeft u nog vragen of vindt u niet de informatie die u zoekt, neem dan contact met onze collega’s op via 0318-642992 of via support@ontwikkelcentrum.nl.

 • Ik heb een inhoudelijke vraag over de leermiddelen van het Ontwikkelcentrum.
  Heeft u een inhoudelijke vraag over één van onze leermiddelen? Neem dan contact met onze collega's op via 0318-642992 of via support@ontwikkelcentrum.nl.

 • Ik wil graag inzage in leermiddelen. Kan dit?
  Om een indruk te krijgen van de vormgeving, de opbouw en de inhoud van onze leermiddelen vindt u bij de meeste lesboeken in onze webshop een inkijkexemplaar met de inhoudsopgave en een aantal pagina’s uit het betreffende lesboek. Wilt u inzage in digitale modulen of de Startpagina’s, dan is dit ook mogelijk. Neem hiervoor contact met onze collega’s op via support@ontwikkelcentrum.nl.

 • Hoe kan ik leermiddelen bestellen?
  U kunt op verschillende manieren onze leermiddelen bestellen. Dit kan via onze webshop en via de schoolleverancier. Om grote aantallen digitale leermiddelen te bestellen, kunt u ook gebruik maken van het bestelformulier voor vmbo en mbo op deze website. De docentenversie van de vernieuwde methode Profiel Groen voor het vmbo en de docentenversie van de Startpagina's voor het mbo is uitsluitend via het bestelformulier vmbo of mbo te bestellen.
 • Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
  De meerderheid van onze papieren uitgaven wordt op aanvraag gedrukt (Printing On Demand). Bestelt u een POD-product in onze webshop, dan streven wij ernaar om uw bestelling binnen 6 werkdagen te leveren. Indien u digitale leermiddelen via de webshop heeft besteld, ontvangt u direct op uw e-mailadres een e-mail met de activatiecode en informatie hoe het leermiddel te activeren.

 • Ik heb digitaal lesmateriaal besteld, hoe moet ik inloggen?
  Voor toegang tot onze digitale leermiddelen dient u in te loggen. Hiervoor heeft u een activatiecode nodig. Deze heeft u per e-mail ontvangen, vindt u bij het gekochte lesboek of heeft u van uw docent gekregen. Om een activatiecode te activeren en voor instructies, gaat u naar http://ontwikkelcentrum.nl/inlog-leermiddel.

 • Ik heb digitale leermiddelen besteld, wanneer ontvang ik toegang?
  Heeft u digitale leermiddelen via onze webshop besteld, dan ontvangt u direct na bevestiging en/of betaling van de order een e-mail met een activatiecode in uw mailbox waarmee u het lesmateriaal kunt activeren. Wanneer u digitale leermiddelen via ons bestelformulier heeft besteld, ontvangt u de activatiecodes binnen 1-2 werkdagen.

 • Ik heb een suggestie.
  Wij doen onze uiterste best om leermiddelen te ontwikkelen die passen bij de onderwijs- en beroepspraktijk. Toch kunt u vinden dat bepaalde zaken anders of beter kunnen. Laat het ons weten via support@ontwikkelcentrum.nl. Met uw feedback kunnen wij onze leermiddelen verbeteren!

 • Ik wil graag een storing melden.
  Heeft u problemen met de leermiddelen? U kunt storingen 24/7 melden via support@ontwikkelcentrum.nl. Onze helpdesk is op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend en neemt uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling. 

 • Ik heb geen activatiecode ontvangen? Wat nu?
  Na het succesvol afronden van een bestelling met digitale producten in onze webshop ontvangt u direct een e-mail met de activatiecode en informatie hoe het leermiddel te activeren. Het kan voorkomen dat de e-mail in de spambox terecht is gekomen. In sommige gevallen blijkt dat het opgegeven e-mailadres incorrect is. Mocht dit het geval zijn, neem dan contact met ons op via support@ontwikkelcentrum.nl.
 • Ik heb problemen met inloggen in de digitale leeromgeving.
  Wanneer u problemen heeft met het inloggen in onze digitale leeromgeving, dan kunt u contact met onze helpdesk opnemen via support@ontwikkelcentrum.nl. Onze helpdesk is op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend en neemt uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling. 

 • Ik krijg de melding in MySpot: mijn wachtwoord werkt niet. En nu?
  Indien u inlogt met een MySpot-account (en niet een schoolaccount), kunt u eenvoudig uw wachtwoord in MySpot wijzigen. Klik hiervoor op de link ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten’ en volg de instructies. Na het aanvragen van een nieuw wachtwoord ontvangt u na enkele ogenblikken een e-mail met daarin een nieuw wachtwoord. Werkt dit niet of logt u in met uw schoolaccount, neem dan contact op met onze helpdesk via support@ontwikkelcentrum.nl.

 • Ik zie een fout in het lesmateriaal of een video of link werkt niet. Wat moet ik doen?
  Het kan voorkomen dat er een fout in het lesmateriaal staat of een video of link niet werkt. Laat het ons weten via support@ontwikkelcentrum.nl. Uw feedback helpt ons ons lesmateriaal te verbeteren.

 • Ik heb in mijn eigen arrangementen of ELO geen toegang meer tot verwijzingen naar leermiddelen in de ECC. Hoe kan dit?
  Per 1 augustus 2017 is de ECC (met de bekende Startpagina's incl. zoekmachines) niet meer beschikbaar. Sindsdien bieden we voor het mbo onze leermiddelen uitsluitend aan via Startpagina’s en als losse modulen in onze webshop. Dit betekent dat links naar lesmateriaal in de ECC niet meer werken. Het is daarom belangrijk dat u uw arrangementen aanpast. 

 
MBO

 • Ik heb een Startpagina besteld, maar ik heb nog niets ontvangen?
  Heeft u één of meerdere Startpagina’s in onze webshop besteld, dan ontvangt u direct een e-mail met de activatiecode(s) in uw mailbox waarmee u de Startpagina(‘s) kunt activeren. Wanneer u Startpagina’s via ons bestelformulier heeft besteld, ontvangt u activatiecodes binnen 1-2 werkdagen.

 • Ik heb een suggestie voor de Startpagina van mijn vakgebied.
  Wij doen ons uiterste best om Startpagina’s te ontwikkelen die aansluiten bij de actualiteit, de beroepspraktijk en het examenprogramma. Toch kunt u vinden dat bepaalde zaken anders of beter kunnen. Laat het ons weten via support@ontwikkelcentrum.nl. Met uw feedback kunnen wij onze Startpagina’s verbeteren

 

VMBO

 • Welke methoden bieden jullie voor het vmbo?
  Wij blijven ontwikkelen en ons aanbod leermiddelen voor het vmbo is dan ook wederom uitgebreid en vernieuwd. Kijk hier voor ons actuele leermiddelenaanbod vmbo.

 • Kan ik leermiddelen voor het oude vmbo-examenprogramma bestellen?
  Het is niet meer mogelijk om papieren of digitaal lesmateriaal zoals Hands On, Groenbewust en Vakwerk te bestellen.

 

Staat uw vraag er niet bij? 
Neem contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze collega’s.